Feestdagen en verjaardag - Reisverslag uit Noosa Heads, Australië van Saskia Haan - WaarBenJij.nu Feestdagen en verjaardag - Reisverslag uit Noosa Heads, Australië van Saskia Haan - WaarBenJij.nu

Feestdagen en verjaardag

Door: IK

Blijf op de hoogte en volg Saskia

14 Januari 2013 | Australië, Noosa Heads

3 Januari 2013
Roadtrip is beeindigd en we zijn weer door alle feestdagen heen gekomen. Hoop dat iedereen een goede kerst en oud en nieuw heeft gehad. Natuurlijk allereerst de beste wensen voor iedereen. Dat het jaar 2013 een goed jaar mag zijn!
22 December aangekomen op airport sydney om de auto terug te brengen. Het afscheid met de fransman was een beetje bizar. We moesten alle 3 de trein naar het centrum nemen, maar de fransman ging zijn eigen weg en heb m daarna niet meer gezien. Rijmt op zich ook wel weer met zijn gedrag van afgelopen dagen. De duitser en ik hadden een reservering in hetzelfde hostel. Sydney is een mooie stad met meer oudere gebouwen. Het is groot dat het meerdere wijken heeft, maar het centrum is best overzichtelijk.
Hebben de eerste dagen veel gewandeld, operah house, harbour bridge, darling harbour bekeken. Vuurwerk bij darling harbour, erg mooi.
24 december zijn we naar een strandfeestje geweest wat ik had gezien op een forum van couchsurfing.org. Was leuk, allemaal internationalen mensen. Heb wat leuke engelse lui leren kennen. Helaas ging het al snel regenen, dus zijn terug gegaan en daar verder onze tapas hapjes gegeten. De regen is sindsdien niet gestopt tot de volgende dag.
Hoe mijn kerst was? Behoorlijk somber: de hele dag regen, 17 graden, depressieve duitser omdat zijn vriendin in Duitsland het heeft uitgemaakt. Eigenlijk totaal het tegenovergestelde wat ik had gehoopt. Gelukkig kan ik ook wel de humor er van in zien. En kerst geef ik sowieso niet heel veel om. Eerste kerstdag hebben we nog wel de toeristenbus genomen, maar dat was eigenlijk ook niet het geld waard, omdat je door de regen niks kon zien.
2e kerstdag zijn we naar de film hobbit gegaan en ben ik wezen winkelen. Kennelijk doen ze hier sales op boxing day waarbij het gekkenhuis is. Mensen staan in de rij om een winkel in te mogen. pff..niks voor mij!
27 December is de duitser weg gevlogen naar USA en was ik weer op mezelf. 28 December moest ik van hostel wisselen, omdat het hostel waar ik in verbleef was volgeboekt, dus had 2 van tevoren geboekt. Was daar ook eigenlijk wel blij mee, omdat het eerste hostel best groot was, soort hotel, waardoor het een beetje onpersoonlijke sfeer was. Veel mensen waren bezig met hun laptop/smartphones/tablets of met groepen, waardoor het moeilijk was om contact te leggen.
Aangekomen in het andere hostel werd ik al meteen enthousiast onthaald door m'n roomy Jess, uit Canada. Dat was een leuke binnenkomer. De resterende dagen heb ik ook met haar doorgebracht. Zijn naar de fishmarket gegaan. Daar visje gegeten met een lekkere heineken er naast. Zijn een dag 14 km in 4 uur naar een wijk, Manly gelopen met 2 van haar vrienden van thuis. (zij reist alleen, maar heeft canadese vrienden in Sydney). Super gezellig en leuk. Ook omdat hun taal engels is, leer ik weer wat woorden erbij. Als je met een niet sprekende engelse omgaat leer je toch een stuk minder.
31 december, oudjaarsdag!! Heb voor het NYE feest kaartje gekocht voor een festival in Bondi beach. Jess ging daar ook heen. Ik had Linda (nederlands meisje van Cairns) ook gesproken om misschien het vuurwerk bij de harbour bridge te bekijken, maar dan moet je er ongeveer om 10 uur sochtends al zijn en dan nog 14 uur wachten. Was niet echt mijn ding.
Dus het werd het festival. Samen met Jess naar een vriendin uit Canada. Zij had een huis gehuurd met wat aussie vrienden. Dus daar wat gedronken. Vervolgens naar t festival. Hele goede muziek, goede sfeer, leuke mensen. Rond 1 uur terug naar het hostel gegaan, omdat ik de volgende ochtend om 10.30 uur een vlucht had.
Onderweg nog voor elkaar gekregen dat wat aussies in het Nederlands gelukkig nieuw jaar zeiden. Miste dat toch om het in mn eigen taal te zeggen. Dus vroeg in de trein of er nederlanders waren. Helaas niet, maar was wel een vrouw die het wilde leren. Dus een paar aussies 'Gelukkig nieuw jaar' geleerd.
Volgende ochtend 8 uur opgestaan. Was de avond daarvoor achter gekomen dat op de ticket van de shuttle stond dat ik om 10.15 opgehaald zou worden. Dat gaat een beetje lastig, als mn vluht om 10.30 gaat. Hostelreceptie belde naar shuttle om te vragen of ik ook om 9.15 kon, maar later bleek dat ik ook om 9.15 uur mijn vlucht niet zou halen. Dus taxi gepakt naar het vliegveld.
Het werd een uitdagende trip. Met een kater in een vlucht met schreeuwende en huilende kinderen. Landen met turbulentie zorgde er ook niet echt voor dat het gevoel van misselijkheid weg ging. Aangekomen in Townsville, de bus gepakt naar Airlie beach. 5 uur later aangekomen.
Grappig was dat die avond een aussie me vertelde dat er een vliegveld vlakbij Airlie Beach is, dus dat de 5 uur busrit onnodig was. But whatever, I made it!
O en voor degene die nu een beetje in de war zijn waar ik nu ben etc.
Ik ben ongeveer 2 weken geleden in Townsville geweest waar ik met de duitser en de fransman ben opgetroken. Daarna naar Airlie Beach gegaan om de boottocht te gaan doen, maar toen besloten om met de Duitser en Fransman mee te gaan. Nu weer terug in Airlie Beach om alsnog de boottocht te doen en de andere trips. Dus nu ga ik weer naar het zuiden.
Airlie Beach was het dus. Daar de boottocht gedaan. Een catamaran met 20 man ongeveer en dan 2 nachten en 2 dagen de zee op. Doel: whitsunday islands bekijken. De boottocht was een leuke ervaring. En de whitsunday islands zijn erg mooi! Het zand is zo fijn en mooi wit. De mensen op de boot waren op zich wel oke, alleen waren veel groepjes/koppels. Waardoor ik een beetje aansluiting miste. We hebben op de boot geslapen. De crew had op de boot een tent gemaakt, dus je slaapt echt op de zee. Heerlijk! De 2e avond was een soort van bonte avond, waarbij de crew de groep in 4en deelden en dat elk team een opdracht moest doen. Hilarisch! De crew was echt gek en geweldig! Overdag was het naar het eiland en 2e dag was snorkelen. Mooi koraal, veel mooier dan tijdens het duiken. En mooie vissen! Helaas geen schildpad gezien tijdens het duiken. Kennelijk mis ik dat soort dingen elke keer. Wel schildpadden op afstand gezien.
Na de boottrip nog 2 dagen in Airlie Beach gebleven. Wat een party place is dat he! Daar heb ik natuurlijk ook even wat van mee gepikt.
Vervolgens naar Noosa, 17 uur durende bustrip. 1 nachtje in een hostel, vervolgens de volgende dag mee naar Fraser Island trip. Wat is dat een te gekke trip! 4 auto's 4wd, 25 a 30 mensen, 1 nacht, 2 dagen: een te gek avontuur. Voor de trip kregen we nog een voorbespreking wat betreft het auto rijden. Het zand daar is zo fijn, dat het lastig is om auto te rijden, dus moet je voorzorgsmaatregelen nemen en op n bepaalde manier rijden. Ik dikke fan van rijden, dus ook gereden. Wel spannend in het begin, maar ging op zich wel goed. Op zich, want ik had het lastigste stuk terug waarbij veel fijn zand was, waardoor je soms weg glijd. Het is een soort van sneeuw. Wat betekent dat je soms ook weg glibt en dan tegen een boom kan aan knallen. Dat is mij dus overkomen. 1 van mijn car mates is rij-instructeur in Londen, dus die maakte al een gebaar om het stuur over te nemen. Ik had natuurlijk alles al weer snel onder controle. Wat een kick geeft dat he, dat auto rijden.
1 van die dagen zijn we ook naar een meer geweest, waarbij het zand nog fijner is en zoveel bestandsdelen bevat dat je je haren ermee kan wassen en alles kan scrubben, dus goed aan de slag geweest. De groep was ook super gezellig, waardoor het natuurlijk nog leuker maakt. De terugweg heb ik ook nog gereden naar de stad. Dat is ook nog een uitdaging, links rijden in de stad en dan ook nog de auto's voor je volgen..pff...Was een leuke ervaring!
Weer terug in de stad Noosa, 1 nachtje in het hostel, de volgende dag volgende trip naar Gagaju bushcamp, kanoën. O die avond nog naar een kroeg geweest met mn fraser island peeps. Dat was leuk, kroeg gevechten. Voelde alsof ik weer in het wilde westen was. Met de keu lamp kapot maken, kruk door de kroeg heen vliegt, vuurwerk gooien, elkaar uitdagen, en later buiten verder gaan. Na dat stukje 'film' maar naar huis gegaan. O ja, ik heb ze niet aangemoedigd, gewoon van de zijlijn mee gekeken ;). Gekkenhuis die lui!
Noosa Gagaju Bushcamp kanoën. Ik was heel benieuwd hoe dat was, zat een beetje te twijfelen of ik dat wel wilde gaan doen, gezien ik er niet heel veel enthousiaste verhalen over had gehoord. Uiteindelijk wel besloten om te gaan, gezien het ook niet zo duur is en ook weer een ervaring is. Aangekomen bij 't verzamelpunt, zaten 3 meiden van rond de 17/18 jaar uit Duitsland en een koppel uit Engeland. Op dat moment had ik er eigenlijk al geen zin in. Vooral omdat ik zat te denken dat mijn verjaardag in 2 dagen zat aan te komen en ik het wel met leuke mensen wilde vieren. En niet met 3 jonge meiden en een stel die helemaal zich afzonderen. Bushcamp is echt een kamp. Veel mensen die daar wonen, soort van kampers. Bushcamp heeft een keuken, bbq, pooltafel, volleybalveld, vuurkamp en tenten. Gelukkig kwam ik later achter dat er 3 keer per dag een groep mensen aan komt, dus dat er meer mensen zijn dan alleen de 3 jonge duitse meiden en het koppel. Mijn groep was ongeveer 15 mensen ongeveer. Dag 1 wezen kanoën, jeetje wat een sport is dat he. Vooral met tegenwind en sterke stroming. Ik zat met het Engelse stel in de boot, zij weten niet helemaal hoe een boot werkt, dus ik heb toen maar een beetje aanwijzingen gegeven. Oke oke, ik ben wezen cheerleaden om tegelijkertijd te kunnen peddelen.
's Avonds (zaterdag) hebben we drankspelletjes gedaan. Hilarisch is dat! Vooral leuk als je al wat heb gedronken en er dan een spel aan je wordt uitgelegd, You'r screwed! Ik had al verteld aan sommige mensen dat mijn verjaardag de volgende dag (zondag) was. Het is best lastig als je alleen bent op reis en dat je dan jarig bent. Ik houd er helemaal niet van om mijn eigen verjaardag aan te kondigen, mensen weten het of niet. Maarja, om je verjaardag dan helemaal voorbij te laten gaan, wilde ik ook niet doen. Een kwart eeuw moet gevierd worden! Heel lief, een nederlandse dude had zijn wekker op zn telefoon om 12 uur gezet, dus ging om 12 uur mij feliciteren met de rest en hebben nog voor me gezongen. Die nacht onwijs beroerd geslapen, 3 uur. Ik sliep toen in een tent met een matje wat ongeveer een cm dik was zonder kussen. Uitdagend! De volgende ochtend werd er weer door de hele groep gezongen. Mijn eerste gedachte was 'wie is er jarig', maar kennelijk was dat voor mij. Erg leuk! Die dag ook wezen kanoën en daarna naar de supermarkt gegaan om cake te halen. Getrakteerd voor de hele groep en kangoeroevlees gehaald, als feestmaaltijd. 's Avonds was ik zo kapot van al het kanoën en van de avond ervoor dat het feesten er niet van is gekomen. Vond het ook wel goed zo, ik had de avond daarvoor al een top avond gehad. O ja, voordat ik het vergeet, bedankt voor alle felicitaties!
Nu weer terug in Noosa. Hier blijf ik een paar dagen, is wel een relaxt plaatsje. Ook even bijkomen van afgelopen trips. Is toch best druk geweest. Tijd vliegt! Hier beetje leren surfen. Dan verder naar het zuiden. Misschien nog naar Melbourne om daar australian day te vieren met Sarah. 2 Februari vlieg ik naar Nieuw Zeeland, waar ik onwijs veel zin in heb. Els (vriendin van thuis) komt aan op 4 februari. We gaan dan een auto huren en dan begint onze road trip. Mijn ouders komen ook aan op 2 februari. Met hen reis ik ws een weekje, misschien langer, misschien korter. Ligt eraan wat de plannen zijn van beide partijen etc.
Dat ik dan eindelijk een reisbuddy heb, verheug ik me zo op. Ben op zich wel klaar met het solo reizen. Elke keer nieuwe mensen leren kennen, alles zelf en alleen moeten doen, op niemand kunnen rekenen zoals je bij je familie/vrienden kan doen, dat ben ik zat. Kortom, dit zal mijn laatste solo reis zijn voor zo'n lange periode.
Daarnaast vind ik ook dat Australie overrated is. Begrijp me niet verkeerd, ik heb het naar mn zin, maar ik had er meer van verwacht. Ik weet ook dat ik verwend ben met al de landen waar ik al ben geweest. Het lastige is ook dat dit niet mijn eerste reis is, wat veel andere backpackers wel hebben. Het vergelijken van midden amerika en australie doe ik dus ook veel. Waarbij mijn voorkeur zeker uit gaat naar Midden Amerika. Komt ws ook doordat het mn eerste reis was.
Wist je dat:
ze hier de aantal caloriën bij elke maaltijd (take away of restaurant) zetten of bij de bakker?
het woord kangoeroe een leuke voorgeschiedenis heeft? Toen de Engelse hier aan kwamen dat ze aan de aborigonals vroegen 'wat is dat' en wijzen naar de kangoeroe. Waarop ze zeiden 'kangoeroe', maar dat kangoeroe eigenlijk 'weet ik niet' betekent in hun taal.
De zon hier zo sterk is dat je in no time verbrand, omdat boven Australië een gat is in de ozonlaag?
Nieuw Zeeland het eerlijkst land is volgens de top X van heel de wereld?

• 14 Januari 2013 - 08:47

Marien:

Hoi Sas,

Weer met veel plezier je verslag gelezen.
    Goed ook om te lezen, dat je het - ondanks dat je al een ervaren backpacker bent - toch naar je zin hebt in Australië.
    Wilma en ik kijken er naar uit om je te zien op 2 februari.

Kusjes

• 14 Januari 2013 - 13:29

Dinie Nobel:

Hoi Saskia, heb je verslag net gelezen, leuk verslag. Wanneer vertrek naar New Zealand? Dat is pas mooi!!! Abel Tasman moet je niet missen, en puna kaiki aan de kust ook niet. Daar is zo veel moois te zien en de mensen zijn aardig. Nog heel veel reisplezier en hoop dat je leuke mensen ontmoet. In ieder geval je ouders en dat zijn toffe lui.
    liefs Dinie

• 14 Januari 2013 - 15:53

Cyntha Demmers:

Hoi Saskia,
    Leuk om je verslag te lezen en nog hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Te laat maar wel gemeend hoor.Wij zijn nooit in Australie geweest en ik weet er ook heel weinig van. Wel had ik gehoord dat je daar enorme afstanden aflegt en dat komt wel overeen met jouw verhaal. Het is wel weer een enorme onderneming. Om het te volgen moet de atlas erbij! Heel veel plezier verder ook samen met je ouders!
    groetjes, Cyntha

• 14 Januari 2013 - 16:41

Marijke:

Lieve Sas.

Het is weer leuk om je verslag te lezen en dat je verjaardag,vooral de avond daarvoor, erg leuk was.
    Wat moet je veel en lang reizen zeg om wat te zien,maar het is wel de moeite.
    Veel plezier verder ook in Nieuw Zeeland met je pa en ma.

Liefs Marijke.

• 14 Januari 2013 - 16:44

Marcel:

ha, leuk verslag en leuke weetjes. kan ik thuis weer wat kennis overdragen. Volgens mijn gegevens was je ook nog jarig de 13de gefeliciteerd. Hopelijk op gepaste en traditionele wijze gevierd. Goede reis verder!

• 14 Januari 2013 - 17:00

Tantetje:

Hi lieve Saskia, leuk je verslag te lezen. Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Zo te lezen heb je toch nog iets gedaan aan die mijlpaal en waren er ook wat vriendelijke mensen om je heen om dit te vieren. Heerlijk vooruitzicht om straks je ouders en je vriendin Els in Nieuw Zeeland in je armen te sluiten. Dan hoef je niet meer alleen trips te maken!!! Geniet, lieverd, en ik kijk uit naar je volgende verslag. Veel lieve groeten van Paul en liefs en een dikke kus van mij, je tantetje

• 01 Februari 2013 - 19:12

Leo:

Hoi Saskia,

Heerlijk om je verslag te lezen. Het doet me weer denken aan Judith toen ze daar ook was. Links rijden is toch ook iets wat je een keer gedaan moet hebben dus weer een ervaring rijker. Geniet maar verder van je reis in Nieuw Zeeland en de groeten aan je ouders want die zitten nu denk ik in het vliegtuig. Xjes Leo.